This Reminds of Rain

I Japan findes der ikke mindre end 50 forskellige betegnelser for regnens fysiske form. I Danmark er fænomenet forenklet til et enkelt ord: regn. Men hvad er det egentlig, vi ser og oplever, når den grå dag skinner vådt efter bygen? Dette undersøger tekstildesigner Helle Rude Trolle i udstillingen This Reminds of Rain i Officinet (februar 2017), som præsenterer tilskueren for en helt ny, sprød og sanselig oplevelse af vejrfænomenet.

Statens Kunstfonds Legatudvalg for Kunsthåndværk og Design valgte at præmiere udstillingen:

På udstillingen undersøger Helle Rude Trolle, om det er muligt at bringe oplevelsen og sansningen af regn ind i et nyt medie ved at visualisere og omsætte tørre søjlediagrammer og indsamlet data omkring nedbør til smukke og spændende tekstile værker.

Efter en studietur til Japan med indsamling af materialer arbejdede Helle Rude Trolle af flere omgange på Statens Værksteder for Kunsts væveværksted med at omsætte inspiration til vævninger. Hun vævede her flere todimensionelle værker til udstillingen samt et større tredimensionelt værk – en 3 meter høj installation bestående af flere dele, der bygges op i højden. Værket består udelukkende af uvævede tråde bl.a. fisketråd og forskellige iriserende tråde. Måske fornemmer man stærkest det forunderlige ved regnen i netop dette trådværk. Den er transparent og gennemsigtig, idet den falder. Først, da den rammer en flade, en bygning eller jorden, ser man, at det regner.

This Reminds of Rain er fine, underspillede værker, som kræver tid og fordybelse. Smukt håndværk, der bærer præg af en lang og kompleks arbejdsproces, men som ender i en omfattende fortælling. Nøje planlagte farveblandinger og nuancer, der indfanger lyset, og en fin iscenesættelse, der underbygger de delikate værker.

 

 

THIS REMINDS of RAIN Officinet. 2017 (foto Dorthe Krogh)
Vævninger i en 3-lags piquet teknik med reflekterende og irisende garner hjembragt fra Japan