In search of the color of the sky

Er det på tide at få registeret hvælvingen over vores fælles liv? Dét, vi er fælles om at opleve hver eneste dag!
Jeg har dagligt taget et foto med min mobil telefon af himlen som den har set ud lige over mig midt på dagen. Sådan ser den også ud for en stor del af mine medmennesker og jeg ønsker med dette Atlas at gøre opmærksom på noget uendelig smukt og samlende over vores fælles liv, som vi må passe på og ikke betragte som en selvfølge.
Registreringen er foregået perioden 1/8/2017 – 31/7-2018 . Resultatet er et arkiv over de meget smukke farvenuancer vi har mulighed for at se i løbet af et år. De dækker et bredt spectrum – fra lys æterisk grå til dyb cyanblå .
Jeg vil gerne gøre oplevelsen af himlens blå tilgængelige i mere fysisk form og arbejder lige nu med indfarvninger af fibre og udviklingaf tekstiler på Statens Værksteder for Kunst
Den farveskala der fremkommer ved farvning af tekstile fibre med naturfarvestoffer – primært farvestoffet indigo – giver mulighed for at præsentere mange af de nuancer jeg har registreret . Jeg har opsøgt viden omkring blå farvningens metoder og materialer via en rejse til Japan dette år.

Med son arkitektur skabte Jørn Utzon et link til himlen i Bagsvær Kirkes galleri gang og jeg ønsker at folde mit projekt ud og skabe en stedspecifik udstilling til netop dette inspirerende udstillings sted.

365 bøger der viser himlens farve
under construction - montering og justering af værk